Recenzie ,,'Salem's Lot' '-Stephen King

 Titlu original: 'Salem's lot' 
 Gen: Fictiune, Literatura de groaza
  Traducator: Ruxandra Toma
  Numar de pagini: 563
  Editura: Nemira 

 "Dincolo de labirintul buruienilor inalte, in dosul obloanelor stricate ale caselor zavorate, chipuri palide, cu cautaura dementa, pandesc creaturile intunericului, caci in aceasta parte a lumii oroarea s-a infiltrat si s-a intins ca noaptea ce coboara ineluctabil peste Salem" 


                                                           
                     
                Poveste

    Cartea spune povestea orasului Ierusalem's lot, un orasel mic din statul american Maine. Personajul principal este Ben Mears, un scriitor, care a ramas in pana de idei si se hotaraste sa viziteze orasul in care si-a petrecut o parte din copilarie, pentru a termina cartea. Acesta doreste sa scrie despre o casa in care acesta a avut un eveniment nefericit, deoarece cu multi ani inainte a avut loc o crima si nu numai. 


   "Ghearele ascutite ale imaginatiei lui King ies din teaca si sfasie viata noastra de zi cu zi. Ce poate fi mai inspaimantator? " - Publishers Weekly


    El doreste sa inchirieze casa, insa este neplacut surprins sa vada ca altcineva i-a luat-o inainte. Doi barbati pe nume: Stalker si Barlow au inchiriat casa pentru a isi deschide un magazin cu mobila. 

    Ben intalneste o fata pe nume Susan, care ii era fan. Acestia doi se indragostesc si devin foarte apropiati. 

    Intriga se dezvaluie atunci cand doi fratii s-au decis sa mearga sa il viziteze pe noul baiat, insa unul dintre ei dispare prin padure, aceasta disparitie ramanand un mister.


   " Nu se auzea nimic altceva decat briza usoara. Un timp, silueta ramase tacuta, adancita in ganduri. Apoi se apleca si se ridica, purtand pe brate trupul unui copil
     - Aceasta este ofranda mea.
     Ce s-a intamplat apoi nu poate fi redat prin cuvinte. "



     Este ferm convins ca ceva ciudat se intampla in oras, asa ca incepe sa caute raspunsuri alaturi de Susan si Matt, un profesor batran. Pe parcursul acestei misiuni se vor mai alatura multe personaje.

      VOR APAREA SI VAMPIRI!



 " Si in spatele lui, inaltandu-se amenintator, un chip alb al carui ranjet larg se despica dezvaluind colti lungi, ascutiti - si ochii rosii, infioratori, aidoma portilor spre cuptoarele iadului. "



           

                Parerea mea
     
     Fiind prima carte citita de la acest autor, pot spune ca a fost o carte usor de citit si o recomand pentru toata lumea. Nu sunt un adept al stilului horror insa cartea mi-a placut mult si m-a relaxat. M-a uimit si sigur voi mai citi carti de la Stephen King!

     Aceasta carte este destul de rara, dar sunt sigur ca o puteti gasi pe anticariate sau alte site-uri dedicate cartilor si nu numai.

                                             NOTA: 4.5/5
                                                                                             
                                                                             -DAVID-


















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colt Alb

Sfarsitul Copilariei

Daredevil