Recenzie ,,Carrie"''-Stephen King

  Titlu original: Carrie
Gen: Fictiune, Thriller, Horror
Traducator: Mihnea Columbeanu
Numar de pagini: 213 
Autor: Stephen King


 Carrie este o adolescent timida si retrasa, care, din copilarie indura persecutiile si ironiile colegilor de clasa. Umilintele la care o supun devin o tortura din care simte ca nu mai poate iesi. Mai mult, este si victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinta violenta, brutala. Cand disperarea ajunge la apogeu, Carrie isi descopera o putere inspaimantatoare -telekinezia- ce-i ofera darul razbunarii: poate sa miste, sa arunce, sa zdrobeasca si sa incendieza orice de la distanta.
                                                                               -Prezentarea editurii-

                                               
                             Parerea mea
   Aceasta este a doua carte pe care o citesc de la Stephen King. Autorul reuseste sa ma uimeasca pentru a doua oara.Este genul de roman pe care nu il mai poti lasa din mana.
    Prima carte pe care am citit-o de la Stephen King a fost Mr. Mercedes, care a fost printre ultimele sale romane. De data aceasta am vrut sa citesc prima sa carte. Da, daca nu stiati, Carrie a fost prima lui carte.
    

“Sângeroasa si înspimântatoare… nu o poti lasa din mâna!”-Chicago Tribune

 
 

  As  vrea sa vorbim putin despre istoria acestui roman,pentru ca este cel putin interesanta:
    ,,Carrie” a fost defapt al patrulea roman scris de King, dar primul care a fost vreodata publicat. A fost scris, in timp ce locuia intr-o rulota cu o masina de scris portabila (aceeasi masina de scris pe care a folosit-o si pentru a scrie Misery). Ca si la Mr.Mercedes, el intentiona sa scrie o poveste scurta pentru a fi publicata in revista Cavalier. Fiind insa dezamagit  de propriia sa lucrare, a aruncat primele 3 pagini la cosul de gunoi.
     Sotia sa, Tabitha, a luat acele pagini din cosul de gunoi si la incurajat sa isi continue lucrarea, spunandu-i ca il va ajuta la perspectiva feminina a povestii. Stephen a urmat sfaturile sotiei sale si a extins povestea intr-un roman.
     Caracterul lui Carrie White este bazat pe o combinatie intre doua fete pe care King le-a intalnit in liceu.  
              

“Garantat să te îngrozească!” -The New York Times-

      


         


Povestea tinerei Carrie White nu este deloc fericita, toate acestea datorandui-se talentului ei, dar si mamei acesteia, ce duce credinta la extrem , astfel persecutand-o.
         Adolescenta nu se dezvlota deloc normal, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.      
         Ceea ce m-a impresionat la Carrie, a fost faptul ca ea voia permanent sa se integreze in societate.


          Asadar, totul incepe in vestiarul fetelor, din liceul Ewen High. Avand un incident, Carrie White este batjocorita de  colegele sale in fel si chip.
          Ceea ce nu stiau acele fete insa, este faptul ca orice actiune are consecinte, iar pentru faptele sale, acestora li s-a interzis accesul la balul scolii. Multe dintre fete si-au inteles greseala si au acceptat consecintele. Mai putin Chris.Aceasta a fost foarte enervata de faptul ca nu mai poate merge la bal din cauza unei fete stupide numita Carrie White.
            Asta este tot ce trebuie sa stiti inainte de a citi acest roman.




            Daca nu stiati, exista mai multe ecranizari pentru aceasta carte. Cea mai noua a aparut in 2013, avnand-o pe Chloe Grace Moretz in rolul principal.
           Am vazut acest film si nu pot sa spun ca m-a dezamagit, insa m-a lasat cu un gust amar. Mi-a placut aproape tot, cu exceptia finalului.
           Mi s-a parut destul de copilaresc filmul si nu la fel de distructiv. Nu a aratat-o pe Carrie la fel de nemiloasa fata de cei care au ranit-o.
          Trebuie sa spun si ca acest film se petrece in era tehnologiei, unde exista telefoane, iar acest lucru schimba putin intamplarile.



                                                                                       Lectura placuta. 
  
               Daca va doriti sa cumparati aceasta carte, o puteti gasi aici, pe site-ul editurii NEMIRA.
                 
                         
  
 Rating:5/5

                                                         -Darius Stefan-


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Colt Alb

Sfarsitul Copilariei

Daredevil